Пловдивското село Марково е едно от най-бързо развиващите се в района

...
Пловдивското село Марково е едно от най-бързо развиващите се в района
Коментари Харесай

Кметицата на Бевърли Хилс край Пловдив: В селото вече живеят над 5000 души, има хора от Франция и Нидерландия

Пловдивското село Марково е едно от най-бързо разрастващите се в региона през последните няколко години. Малкото селце даже получи свое нарицателно " пловдивския Бевърли Хилс ". Кметът на селото - Десислава Терзиева, неотдавна получи оценката за първа дама в политиката.

" Признанието е огромно, това е доста значим приз за всеки държавник, който е решил да прави активност за богатството на хората. Марково е една идея. Доста се разраства селото, в него към този момент има към 5500 поданици. Тенденцията в последните 4-5 години е такава - младите фамилии да отиват в обитаеми места покрай огромния град. Марково се намира на единствено 5 км от Пловдив, което го прави притегателно място ", заяви Терзиева пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ животът в Марково е извънредно спокоен и то е едно от най-бързо разрастващите се села в цялата страна. В селото живеят и хора от Франция и Нидерландия. Те са част от сдружението " Моето село Марково ", което се занимава с разнообразни начинания.

Пред селото е имало належащи проблеми за решение, свързани с инфраструктурата, само че са почнали усъвършенствания благодарение на бизнеса. От предходната година 7 улици са асфалтирани с частна самодейност. 

" Хубаво е да има и градска линия на публичния превоз, волята е на Община Пловдив и се надявам това да стане факт. Спешно би трябвало да се обезпечат нови класни стаи, би трябвало да се намерения за приблизително учебно заведение. Трябва да се разшири и детската градина ", акцентира Терзиева.

Тя посочи, че кметовете на дребните обитаеми места са на първа линия и всеки ден са измежду хората. За всеки проблем хората са привикнали да търсят точно кмета. Според Десислава Терзиева кметовете би трябвало да имат повече пълномощия и е извънредно време децентрализацията да се случи.

" Нашата администрация е от пет индивида. Трябва да има механически лица, с цел да се обслужват хората. Две седмици чакаме вишката от общината, в случай че изгори някоя лампа. Голям камшик на нашето съвремие са нерегламентираните сметища. Цялото село сме се обединили към тази идея, само че нямаме пълномощията да им наложим такава санкция, че идващият път да не си помислят да го сторят ", сподели още кметът на Марково.

" Не е нужно да си от жълтите павета, с цел да си образован. Селянията не е въпрос на адресна регистрация ", настоя Терзиева и прикани да нямаме искания към близките, а да бъдем по-взискателни към себе си.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР